Att göra en helstekt kyckling är enklare och går fortare än man tror. Det är också en billig maträtt och du slipper tillsatser och socker som den färdiggrillade kycklingen innehåller. Här är allt samlat i en och samma form för att göra det ännu enklare.

Helstekt kyckling på grönsaksbädd:
4 portioner
1,4 kg hel kyckling (går så klart bra med kycklingdelar också)
Koriander
Spiskummin
Vitpeppar
Svartpeppar
4 morötter
4 gula lökar
300 g fänkål
Olivolja
Havssalt
Svartpeppar

Gör så här:
Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Gnugga in koriander, spiskummin, svartpeppar och vitpeppar i skinnet.
Hacka morötter, lök och fänkål grovt. Morötterna är de som tar lite längre tid i ugnen så se till att skära dem ganska tunna. Lägg grönsakerna runtom kycklingen. Ringla på lite olivolja på grönsakerna och krydda sedan med salt och peppar.
Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 40 minuter. Du kan också testa temperaturen med en kökstermometer. Temperaturen ska vara ca 70 grader.

Servera gärna med ett kryddsmör eller en god sås. Recept hittar du under kategorin: Sås.