Ska du ha kalas eller kafferep? Då är den traditionella hallongrottan nästan ett måste! Ljuvlig liten småkaka som för mig symboliserar sommar och sol med fika i trädgården. 

Hallongrottor:
Ca 10 stycken
Ca 2 dl naturella cashewnötter
1 ägg
2 tsk honung
1/2 tsk vaniljpulver
Ca 1-2 dl hallon (färska eller frysta)

Gör så här:
Mixa cashewnötterna till ett fint mjöl med hjälp av en stavmixer eller matberedare. Blanda mjölet med ägget, honungen och vaniljpulvret. Degen ska bli kladdig och ganska lös men inte rinnig. Känns degen för lös kan du göra lite mer cashewnötmjöl och tillsätta i degen.
Ställ ut brödformar på en plåt. Fyll formarna med degen och gör en fördjupning i mitten av kakan. Fyll hålet med hallon. Om du använder frysta hallon kan de avge vätska under gräddningen och därför kan det vara bra att tina hallonen och låta dem rinna av innan du fyller kakorna med dem.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 min.