Dags för något nytt och spännande på julgodisbordet? Mycket speciella i smaken men om du gillar grönkål så är de fantastiskt goda!

Grönkålschips:
Räcker till en plåt
250 g grönkål
4 msk olivolja
1 tsk havssalt (mortlas)
Eventuellt några droppar citron till smaksättning.

Gör så här:
Skär grönkålen i bitar och lägg på en klädd plåt. Ringla över olivoljan och strö över saltet. Massera in saltet, oljan och eventuellt citronsaften i grönkålen. Torka i ugnen i 50 grader i ca 10 timmar. Ha gärna ugnsluckan lite på glänt under den första torktiden för att fukten ska försvinna ut. Jag brukar sätta dit en gaffel för att få en så liten öppning som möjligt. Efter någon timme kan du stänga luckan igen. Vänd gärna chipsen en gång efter halva torktiden. Chipsen är klara när dem blivit spröda.