Vill du göra lite annorlunda fyllningar på dina ägghalvor? Då föreslår jag att du provar den här varianten.

Ägghalvor med laxröra:
Till 18 ägghalvor
1 ägg (till röran)
1-2 dl olivolja
1/4 gurka
1/2 äpple
100 g rökt lax
2 msk färsk eller fryst hackad gräslök
Havssalt
Svartpeppar
9 kokta ägg

Gör så här:
Lägg ägget i en behållare. Mixa med stavmixer samtidigt som du häller i olivoljan i en tunn och jämn stråle. Mixa tills majonnäsen tjocknar. Ju mer olja du tillsätter desto tjockare blir majonnäsen. Bästa resultatet får du om ägg och olja har ungefär samma temperatur.
Dela gurkbiten på mitten och gröp ur kärnhuset. Hacka gurkan och äpplet i små fina bitar. Dela laxen i små bitar. Blanda ihop lax, majonnäs, gurka, äpple och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
Skär äggen i halvor. Fördela röran på ägghalvorna. Toppa gärna med lite hackad gräslök.