Här är ett sätt att göra köttfärssåsen lite roligare och mer varierande. 

Fyllda grönsaker:
4 portioner
800 g köttfärs
2 gula lökar
1000 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 chilifrukt
4 vitlöksklyftor
1 knippe färsk persilja (funkar så klart bra med fryst också)
Paprikapulver
Havssalt
Svartpeppar
4 paprikor (gärna så stora som möjligt), 2 auberginer eller 2 zucchini. Välj att fylla de grönsaker du gillar bäst.

Gör så här:
Hacka löken och stek den tills den börjar mjukna i en stekpanna tillsammans med smör eller kokosolja. Tillsätt köttfärsen och stek tills den fått fin färg. Häll i de krossade tomaterna och tomatpurén. Hacka chilin, vitlöken och persiljan och rör ner i köttfärssåsen. Krydda med paprikapulver, salt och peppar och låt allt puttra en stund. Dela grönsakerna i halvor, gröp ur dem och lägg i en ugnssäker form. Fyll grönsakerna med köttfärssåsen. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter eller tills grönsakerna börjar mjukna.
Servera gärna de fyllda grönsakerna med en sallad.