Det här är en riktigt trevlig aptitretare som passar både som förrätt och som ett inslag på buffébordet.

Fröknäcke:
2 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1 dl pumpafrön
2 äggvitor
1/2 tsk havssalt

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en skål. Bred ut fyllningen i ett mycket tunt lager på en klädd plåt med hjälp av en slickepott.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 10 min. Knäckebrödet ska få lite färg men passa så att det inte blir bränt.
Bryt brödet i bitar när det svalnat.
Det går självklart bra att byta ut fröna mot andra frön som t.ex. psylliumfrön eller sesamfrön.

Laxröra:
1 ägg
1-2 dl olivolja
1/4 gurka
1/2 äpple
100 g rökt lax
2 msk färsk eller fryst hackad gräslök
Havssalt
Svartpeppar

Lägg ägget i en behållare. Mixa med stavmixer samtidigt som du häller i olivoljan i en tunn och jämn stråle. Mixa tills majonnäsen tjocknar. Ju mer olja du tillsätter desto tjockare blir majonnäsen. Bästa resultatet får du om ägg och olja har ungefär samma temperatur.
Dela gurkbiten på mitten och gröp ur kärnhuset. Hacka gurkan och äpplet i små fina bitar. Dela laxen i små bitar. Blanda ihop lax, majonnäs, gurka, äpple och gräslök. Smaka av med salt och peppar.

Bryt knäckebrödet i bitar. Fördela röran på knäckebrödet. Toppa gärna med lite hackad gräslök.