Räckte inte gårdagens middag till en lunchlåda? Finns det ingen möjlighet till att värma eller ha med sig matlåda på din arbetsplats? Eller räcker tiden bara inte till ibland? Då kan det vara bra att kunna köpa något färdiglagat. Att köpa färdiglagad mat behöver inte per automatik innebära att det blir en ohälsosam måltid. Det går att köpa bra snabbmat bara du ser möjligheterna. 

Lättaste sättet att få tag på bra färdiglagad mat är att ha närheten till en matbutik. Många matbutiker har salladsbarer där du kan plocka din egna matiga sallad eller har ett urval av färdiglagade rätter som är helt ok. Om den affär du handlar i inte har något av detta kommer här lite tips på vad du kan köpa istället:

Protein:
Rökt lax
Färdiggrillad kyckling
Kräftstjärtar
Räkor

Kolla på innehållsförteckningen så att produkterna inte innehåller tillsatser eller socker. Det är tyvärr vanligt förekommande, speciellt på färdiggrillad kyckling. 

Grönsaker:
Här går det att variera hur mycket som helst. Avokado, körsbärstomater, paprika, gurka, spenat, selleri... Vad är du sugen på? 

Tillbehör:
Har du varierat med grönsaker på tallriken behövs kanske inga extra tillbehör. Men om du vill göra det lite extra festligt eller mättande så kan du köpa till några soltorkade tomater, inlagda vitlöksklyftor, oliver, nötter, syrade grönsaker eller varför inte bara ringla lite olivolja över?