Fläskpannkaka är riktigt klassisk husmanskost som väcker barndomsminnen till liv. Enkelt att laga till många och uppskattat av stora som små. 

Fläskpannkaka:
En Ugnspannkaka för 2 personer (en form som är ca 20X30 cm)
300 g fläsk
1 banan
4 ägg
1 dl kokosmjölk
1 dl riven kokos
2 krm havssalt (mortlas)

Gör så här:
Skär fläsket i små bitar och stek knaperstekt. 
Mosa bananen i en bunke. Vill du undvika att få klumpar i smeten kan du mixa bananen med en stavmixer. Tillsätt ägg och kokosmjölk och vispa till en slät smet. Rör ner kokos och salt i smeten.
Häll hela smeten i en smord eller klädd form. Strössla över fläsket. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 minuter. Pannkakan är klar när den reser sig och spricker lite på ovansidan. Servera med bär (t.ex. blåbär, hallon eller lingon), rivna morötter eller grönsaker.