Mustig och fyllig gryta som passar både till vardag och fest!

Fläskfilégryta:
800 g fläskfilé
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor, pressade
250 g champinjoner
1 paket bacon (kolla så att den inte innehåller socker och andra onödiga tillsatser)
400 g kokosmjölk (gärna på tetra)
Havssalt
Svartpeppar
500 g brysselkål

Gör så här:
Skär fläskfilén i bitar och fräs den tillsammans med smör eller kokosolja i en stekpanna tills den fått fin färg. Ställ den åt sidan.
Hacka lök, champinjoner och bacon och fräs tillsammans med vitlök och smör eller kokosolja i en gryta. Tillsätt kokosmjölken och fläskfilén. Smaka av med salt och peppar och låt grytan puttra en stund.
Smörstek brysselkålen tills de mjuknat något. Servera brysselkålen tillsammans med grytan.
Gillar du inte brysselkål kan du servera grytan med blomkålsris: Riv blomkålen och lägg ner i kokande vatten i ca 30 sekunder. Häll av vattnet, sedan är det klart.