Den här tårtan är en riktigt härligt smakkombination. Den är både syrlig, söt och fräsch i smaken och den knäckiga pistagebotten är som pricken över i:et. Den är också lätt att baka och lätt att imponera med vilket gör den ännu trevligare. 

Exotisk tårta:
14 bitar (räcker till en form som är ca 20 cm i diameter)
Tårtan görs i tre steg.

Pistagebotten:
3 dl pistagenötter (skalade)
2 msk kokosolja
2 msk honung

Gör så här:
Grovhacka pistagenötterna. Blanda samman nötter, kokosolja och honung och tryck ut i en klädd form. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 5-10 minuter. Botten ska få lite färg men passa så att den inte blir bränd. 

Fyllning nummer 1:
2 mango
2 bananer
2 dl kokosolja

Gör så här:
Skala och skär mangon i bitar. Mixa ihop mango, banan och kokosolja till en slät smet med hjälp av en stavmixer eller matberedare. Häll mangofyllningen ovanpå pistagebotten. Ställ in formen i kylen eller frysen. Under tiden som fyllningen stelnar gör du fyllning nummer två. 

Fyllning nummer 2:
6 kiwi
2 bananer
2 dl kokosolja

Gör så här:
Skala och skär kiwin i bitar. Mixa ihop kiwi, banan och kokosolja till en slät smet med hjälp av en stavmixer eller matberedare. Häll kiwifyllningen ovanpå mangofyllningen. Ställ in formen i kylen eller frysen. När fyllningarna blivit fasta i konsistensen kan du servera tårtan.

Om du vill att tårtan ska stelna snabbare eller om du vill göra den några dagar före det är dags att servera den är det bäst att ställa in den i frysen. Ta då fram tårtan en stund innan det är dags att servera den så att den hinner tina.

Dekorera med bär, kryddor eller som på bilden med passionsfrukt.