Det här receptet kom till när jag var bjuden hem till några vänner på middag. De bad mig att ta med mig en efterrätt och eftersom jag älskar att baka var det självklart att jag sa ja. Jag öppnar skafferiet och ser att i princip det enda jag har är en burk kokosmjölk. Vad gör jag med den här tänkte jag. Och här har ni resultatet:

Chokladpannacotta:
4 personer
2 gelatinblad
400 g kokosmjölk (gärna på tetra)
2 msk kakao
1 krm vaniljpulver eller fröna från 1/4 vaniljstång
2 tsk honung
1/2 krm havssalt (mortlas)

Gör så här:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i minst 10 min. Häll kokosmjölken i en kastrull och blanda tillsammans med kakao, honung, vanilj och salt. Värm på låg värme och dra av kastrullen från värmen precis innan kokpunkten. Lägg ner gelatinbladen i kastrullen och rör om tills de smält.
Häll upp pannacottan i serveringsglas och låt stå i kylen i ca 4-6 timmar (tiden varierar beroende på glasets storlek).
Om du använder vaniljstång kan du låta vaniljstången koka med i kastrullen och lyfta ur den precis innan du häller upp pannacottan i serveringsglasen.
Servera gärna med hallon, jordgubbar eller andra bär.