Kalas, fest, tilltugg eller fredagsmys. Det är tillfällen då godis brukar vara en självklarhet. Men bara för att man äter hälsosamt behöver det inte innebära att man går miste om godis. Det går att göra godiset lite hälsosammare!

Chokladbollar:
Ca 15 stycken
2 dl mandel eller solrosfrön
2 dl färska dadlar (urkärnade)
1/4 dl hela linfrön
1/4 dl hela psylliumfrön
4 msk kakao
1/2 dl kokosolja
1/2 tsk havssalt
1 dl riven kokos (till doppning)

Gör så här:
Mixa mandeln/solrosfröna till ett fint mjöl med hjälp av en stavmixer eller matberedare. Mixa därefter dadlarna till ett mos på samma sätt. Blanda ihop alla ingredienser till en kladdig deg som håller ihop. Om degen känns för torr kan du tillsätta mer kokosolja. Rulla till bollar som du sedan doppar i kokosen.
Bollarna förvaras i kylen men går också bra att frysa.

Tips: För att mixa nötter och dadlar behövs en stark stavmixer. Jag brukar själv använda en stavmixer med behållare på 750W. Bästa resultatet brukar man dock få med matberedare.