Buljong kan vara en av de mest näringsrika dryckerna som finns. Full med bland annat proteiner, och mineraler. Drycken passar lika bra till frukost som till bas i grytor och soppor eller som återhämtningsdryck efter träningspasset. 

Buljong:

1-4 märgben från nöt eller vilt
Vatten så det täcker märgbenen
2 lökar
3 morötter
2-4 lagerblad
Havssalt efter behag (några teskedar)

Gör så här:
Lägg alla ingredienser i en gjutgärnsgryta eller slow cooker. Koka upp och låt småputtra utan lock i 7-10 timmar. Ju längre den kokar desto mer koncentrerad blir den. Om det bildas skum på ytan tar du bort det med en sil eller slev. När buljongen kokat klart silar du av den och förvarar i kylen eller frysen.
Givetvis funkar det utmärkt att koka buljong på alla slags ben. Spara skrovet från den helstekta kycklingen, skalet från skaldjuren eller benen från köttbiten.  Att ta vara på hela djuret är inte bara bra för plånboken utan också för miljön!