Det här vågar jag nästan påstå är den godaste paleotårtan som gjorts! Om man nu får säga så om något man gjort själv… Den måste ni bara prova!!!

Browniebotten:
6 bitar. Räcker till en form som är ca 20 cm i diameter.
3 dl cashewnötter (går att byta ut mot solrosfrön för nötallergiker)
2 dl färska dadlar
5 msk kakao
1 dl kokosmjölk
3 krm vaniljpulver
1 krm havssalt, mortlas
2 ägg
20 g mörk choklad (minst 80% kakao)

Dekoration:
2 dl kokosgrädde eller vispad grädde
Bär (tex. Jordgubbar, hallon eller blåbär)
Ca 1 dl valnötter (kan uteslutas)

Gör så här:
Mixa cashewnötterna till ett fint mjöl med hjälp av en stavmixer eller en matberedare. Mixa därefter dadlarna till ett fint mos. Blanda ihop nötmjöl, dadelmos, kakao, kokosmjölk, vaniljpulver, havssalt och ägg till en jämn smet. Häll smeten i en klädd form. Dela därefter chokladen i mindre bitar och tryck ner i brownien. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 20-30 min (beroende på hur kladdig du vill att den ska vara). Brownien blir lättare att skära i om den inte är allt för kladdig.
Låt brownien svalna helt innan du skär den i två delar. Lättast att dela den är om den fått stå i kylen ett tag innan du skär i den.
Lägg bär och ett lager med grädde på den första bottnen. Lägg på den andra delen och lägg på ytterligare ett lager med grädde. Toppa eventuellt med valnötter.