Bärkräm är en så där barnsligt god efterrätt/frukost som får sommarkänslan att sprida sig som en löpeld genom kroppen. Vill du kunna plocka fram den där sommarkänslan även under hösten och vintern kan du se till att plocka och frysa in mängder av bär när det är säsong för dem. På så sätt är det bästa i livet är gratis. 

Bärkräm:
4 portioner
6 dl bär (t.ex. hallon, blåbär, vinbär eller krusbär)
3 dl vatten
2-4 msk honung (beroende på vilka bär du använder och hur söt du vill att krämen ska bli)
1-2 msk fiberhusk

Gör så här:
Lägg bär, vatten och honung i en kastrull. Koka upp och dra av kastrullen från värmen så fort bären mjuknat lite. Rör ner lite av fiberhusket i taget tills krämen tjocknar. Om du vill ha en lösare kräm behöver du inte använda hela mängden fiberhusk. Testa dig fram hur du vill ha din kräm. 
Servera krämen kall eller varm. Ät den som den är eller tillsammans med lite svenska jordgubbar.
Krämen går bra att frysa. Perfekt om du vill göra mindre portionsförpackningar och ta fram när du behöver.