Den här tårtan går att göra på alla typer av bär. Här är det smaken eller tillgången som får avgöra vilken typ av tårta det blir. I tårtan på bilden har jag använt mig av hallon och blåbär eftersom det var det som fanns kvar i min frys från förra årets skörd. 
Den här tårtan är helt nötfri och passar därför för en nötallergiker. 
Om du har kalas på gång och vill förbereda så mycket som möjligt i förväg är den här tårtan perfekt. Den går att göra några dagar i förväg och frysas in. På så sätt behöver du bara plocka fram den ur frysen och dekorera när det är dags för servering. 

Bärdröm:
14 bitar (räcker till en form som är ca 20 cm i diameter)
Tårtan görs i tre steg.

Chokladbotten:
3 dl solrosfrön
1 dl färska dadlar
1 dl kokosolja
4 msk kakao
2 krm havssalt

Gör så här:
Mixa solrosfröna till ett mjöl med hjälp av en stavmixer eller matberedare. Mixa dadlarna till ett mos på samma sätt. Blanda ihop solrosmjöl, dadelmos, kokosolja, kakao och havssalt till en smet (Om kokosoljan känns hård kan du smälta den på låg värme i ett vattenbad). Tryck ut smeten i en klädd form, gärna med löstagbar kant. Ställ in tårtan i kylen medan du gör fyllningen. 

Bärfyllning:
8 dl färska eller frysta bär
4 bananer
4 dl kokosolja

Gör så här:
Om du använder frysta bär tinar du dem (gärna i rumstemperatur) och häller av lite av vätskan. Smält kokosoljan. Mixa ihop bär, banan och kokosolja till en slät smet med hjälp av en stavmixer eller matberedare. Häll bärfyllningen ovanpå chokladbotten. Ställ in formen i kylen. När fyllningen blivit fast i konsistensen kan du servera tårtan. Dekorera gärna med lite bär.

Det går också bra att frysa tårtan. Om du väljer att ställa in tårtan i frysen kan du tänka på att ta fram den en stund innan det är dags att servera den så att den hinner tina. Tänk också på att bär (framförallt blåbär) avger vätska när de tinar vilket kan göra att det rinner lite bärsaft från den. Med andra ord: Ställ den inte på en vit duk när du tinar den!