Finns det något härligare än att gå ut i skogen en vacker sensommardag och plocka blåbär? Den friska luften, solen som värmer i ryggen och fåglarna som sjunger gör att lyckan sprider sig i kroppen. Då är livet på topp! När man sedan kan göra en härlig blåbärspaj av de nyplockade bären, ja då blir livet om möjligt lite bättre. 

Smuldeg:
3 dl cashewnötter
2 msk fiberhusk
2 ägg
2 tsk honung
1 krm havssalt

Gör så här:
Mixa cashewnötterna till ett mjöl med hjälp av en stavmixer eller matberedare. Blanda ihop mjölet med fiberhusk, ägg, honung och havssalt tills det bildar en deg.

Fyllning:
6 dl färska eller frysta tinade vinbär
1 msk honung

Gör så här:
Blanda ihop bär och honung. Lägg fyllningen i en pajform. Smula pajdegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
Servera pajen som den är eller tillsammans med en klick kokosgrädde.