Att gå ut i skogen och plocka så mycket blåbär att man kan fylla frysen så det räcker för hela vintern gör att man känner sig som en väldigt rik människa. Att skogen har så mycket gott att erbjuda oss gratis är helt fantastiskt! Vill du göra något roligt med blåbären kommer här ett tips. 

Blåbärsmarmelad:
3 dl blåbär
1 msk honung
1 krm vaniljpulver
1 gelatinblad

Gör så här:
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Låt bladet ligga i vattnet i några minuter. Lägg bären tillsammans med honungen och vaniljpulvret i en kastrull och värm på låg värme tills bären fått koka en stund och blivit mjuka. Dra av kastrullen från värmen. Lyft ur gelatinbladet ur vattnet och lägg ner det i kastrullen. Rör om tills gelatinbladet smält och fyll sedan marmeladen i en burk. Låt marmeladen svalna något innan du skruvar på locket.
Servera marmeladen på fröknäcke, till steken eller varför inte på kokosgröten?