Vad kan vara bättre än att kombinera sommarens skörd med julens mys?
Glögg är en riktig stämningshöjare som hör julen till. När det doftar glögg, då vet man att det är jul!

Blåbärsglögg:
5 dl blåbär
1 liter vatten
2 kanelstänger
3 stjärnanis
2 tsk hela nejlikor
1 tsk kardemummakärnor
1 vaniljstång
3 msk honung

Gör så här:
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång tillsammans med alla övriga ingredienser i en gryta eller en kastrull och koka tillsammans tills du känner hur juldofterna sprider sig i köket. Under koktiden kan du mosa blåbären med en gaffel eller liknande för att pressa ut juicen ur blåbären. Dra av grytan från värmen och låt glöggen stå och dra sig en stund för att den ska bli ännu mera smakrik. Sila av den och häll upp på flaska eller servera den direkt. Glöggen är god både varm och kall.