Den här tårtan hittade jag på då min systerson skulle ha sitt 2 års kalas. Han älskar kokos och blåbär så den blev en riktig hit! 

Blåbärs- och bountytårta:
14 bitar (räcker till en form som är ca 20 cm i diameter)
Tårtan görs i två steg.

Bountybotten:
1 dl kokosolja
1 dl kokosmjölk
3 dl riven kokos
1 tsk honung
1/2 tsk havssalt (mortlas)
100 g mörk choklad (minst 80% kakao)

Gör så här:
Lägg kokosoljan, kokosmjölken, kokosen, honungen och havssaltet i en kastrull. Värm på svag värme tills alla ingredienser har smält samman. Häll upp smeten i en klädd form. Ställ in formen i kylen och låt fyllningen stelna.
Smält chokladen i ett vattenbad. Häll den smälta chokladen över kokosblandningen och smeta ut den så den täcker hela vägen ut i kanterna. Ställ tillbaka in i kylen och låt stå tills den stelnat helt. 

Blåbärsmousse:
8 dl färska eller frysta blåbär
4 bananer
4 dl kokosolja

Gör så här:
Tina blåbären om du använder frysta blåbär. Smält kokosoljan. Mixa ihop blåbär, banan och kokosolja till en slät smet med hjälp av en stavmixer eller matberedare. Häll blåbärsfyllningen ovanpå bountybottnen. Ställ in formen i kylen. När moussen blivit fast i konsistensen kan du servera tårtan.

Det går också bra att frysa tårtan. Om du haft den i frysen kan det vara bra om du tar fram den en stund innan servering så att den hinner tina. Blåbär som har varit frysta och tinar brukar avge vätska, så om tårtan eller bären har varit frysta skulle jag vilja tipsa om att inte ställa tårtan på en vit duk då det kan börja droppa lite när den tinar.

Garnera tårtan med lite bär, örter eller mörk choklad.