Finns det något härligare än att laga mat utomhus? På något sätt smakar allt man lagar ute i det fria lite bättre. Är det elden eller är det omgivningen som påverkar våra smaklökar?
Det här receptet lagade jag för första gången ute just över öppen eld men det är klart att det funkar bra att tillaga det inomhus också. 

Bacondolmar:
4 portioner
800 g köttfärs (jag använde älgfärs men det går så klart bra med annan köttfärs också)
240 g bacon
Ett knippe salladslök
Ett knippe sparris
1 aubergine
1 zucchini
Ett knippe persilja
Havssalt
Svartpeppar

Gör så här:
Krydda köttfärsen med salt och peppar och blanda ihop. Arbeta inte köttfärsen för länge så den blir seg. Forma till dolmar. Linda en skiva bacon runt varje dolme.
Skär grönsakerna i bitar.
Stek dolmarna i smör, talg eller kokosolja tills de får fin färg. Lägg dem åt sidan. Fyll på med smör, talg eller kokosolja i pannan och stek grönsakerna tills de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Vänd ner persiljan strax innan servering.