Vill du kunna äta spagetti med köttfärssås utan att känna dig uppblåst och få ont i magen? Då har jag ett bra tips till dig!

Auberginesnören med köttfärssås:
4 portioner
800 g köttfärs
500 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
Ca 10 champinjoner
2 auberginer
Smör
Buljong
Havssalt
Svartpeppar
Paprikapulver

Gör så här:
Hacka och stek lök och champinjonerna gullenbruna tillsammans med smör eller kokosolja. Häll av på ett fat och fräs sedan på köttfärsen tills den fått fin färg. Tillsätt lök, champinjoner, tomatpuré, krossade tomater, vitlök, buljong och kryddor. Låt koka ihop. Spä på med lite vatten om du tycker den känns för tjock.
Strimla auberginen till långa snören. Stek dem i en stekpanna eller wokpanna i smör. Krydda med salt och peppar. Servera med köttfärssåsen.