Att få avnjuta en middag som är tillagad på grillen är något alldeles speciellt. Det spelar ingen roll hur många gånger man har grillat. Det smakar lika underbart varje gång!
Bland det bästa jag vet med att grilla är alla tillbehör: Såser, sallader, röror, grönsaker och salsor. Det tillbehören som gör att grillat känns lite extra lyxigt och får det att vattnas i munnen ännu mer. Här är en salsa som passar till det mesta och ger en fräschhet till måltiden. Självklart passar den också alldeles utmärkt till måltider som inte tillagats på grillen!

Ananassalsa:
1 ananas
250 g körsbärstomater
3-4 salladslökar
1 chili
1 kruka citronmeliss
1 msk olivolja
Juicen från 1 lime

Gör så här:
Skär ananasen och körsbärstomaterna i små bitar. Strimla salladslöken, finhacka chilin och hacka citronmelissen grovt. Blanda samman alla ingredienser. Klart!
Servera gärna salsan till grillat kött eller kyckling.