Att diska för hand är något som jag stundvis tycker är både rogivande och meditativt. Tankarna får flyga iväg och händerna får göra något praktiskt. Ibland kan det dock vara skönt att spara på disken. Därför kommer här ett recept där allt tillagas i samma form. 

Allt-i-en-form-kyckling:
4 portioner
1,5 kg kycklingdelar
Kryddor efter tycke och smak (t.ex. chili, spiskummin, paprika, timjan, mejram, salvia, vitlök, cayennepeppar, havssalt, svartpeppar)
3 sötpotatisar
1 aubergine
1 gul lök
1 paprika
10 champinjoner
250 g körsbärstomater
Ett knippe persilja
Havssalt
Svartpeppar
Några klickar smör, kokosolja eller talg

Gör så här:
Lägg kycklingdelarna i en ugnsfast form. Strö över kryddorna och massera in dem i skinnet på kycklingen. Skala sötpotatisen. Skär sötpotatis, aubergine, lök, paprika och champinjoner i grövre bitar och tryck ner mellan kycklingdelarna. Tryck även ner de hela körsbärstomaterna. Hacka persiljan grovt och strö över formen. Avsluta med att salta, peppra och klicka över smör/talg/kokosolja.
Skjuts in i ugnen i 225 grader i ca 1 timme (tills grönsakerna fått färg och kycklingen är genomstekt).
Smaklig måltid!